Com fer del nostre habitatge un espai més sostenible?

Vivim a la terra com si tinguéssim una altra on anar. I no, no en tenim. Cohabitar harmònicament amb el nostre planeta és segurament una de les accions globals més urgents a nivell d’estats, però també des de l’àmbit de la responsabilitat personal.

Cada cop més persones busquem formes efectives de reduir la nostra empremta ecològica, conscients que és possible sumar sostenibilitat sense necessitat de canvis dràstics o difícilment assumibles per a la nostra manera de viure.

Tan fàcil com passar de la carpeta de les Paraules a la de l’Activisme implementant petites accions a casa nostra d’impacte substancial per a la preservació del planeta. Tan fàcil com seguir alguns d’aquests Tips per fer del nostre habitatge un espai més sostenible i respectuós amb el medi ambient.

Redueix, reutilitza, recicla

Les clàssiques i repetides 3 erres segueixen sent igual de determinants avui dia i un dels millors començaments. Reduir el consum de productes d’un sol ús i optar per alternatives duradores i reutilitzables sempre que sigui possible. Separar els residus per reciclar i assegurar-nos de seguir les pautes de reciclatge de la nostra comunitat.

Acció energètica

Aprofitar al màxim la llum natural durant el dia per reduir la necessitat d’il·luminació artificial. Instal·lar bombetes LED de baix consum energètic i apagar els llums quan no els necessitem. Invertir (sí, és una inversió) en electrodomèstics energèticament eficients que no només reduiran la factura d’electricitat, sinó que també en disminuiran l’impacte ambiental.

En una comunitat de propietaris, instal·lar panells solars per generar electricitat i reduir així la dependència de fonts d’energia no renovables.

Seguir sent aigua

La virulenta sequera dels darrers anys és una amenaça que de cap manera podem obviar. Els canvis petits en l’ús quotidià de l’aigua poden marcar una gran diferència. Reparar immediatament les fuites, instal·lar aixetes i capçals de dutxa de baix flux, i optimitzar l’ús de la rentadora i el rentaplats són petites accions perquè seguim sent aigua.

foto-1

Tenir cura de l’aire interior

Millorem la qualitat de l’aire interior de casa nostra mitjançant una ventilació adequada i l’eliminació de productes químics i contaminants. Optem per materials de construcció i productes de neteja naturals i lliures de toxines per reduir l’ús i l’exposició a substàncies nocives.

Aïllament eficient

Assegurem-nos que les parets, els sostres i les finestres estiguin convenientment aïllats. Reduirem la pèrdua de calor a l’hivern, la calor excessiva a l’estiu i ajudarem a reduir el soroll exterior, especialment a grans ciutats, contribuint al confort de l’habitatge i els seus usuaris.

Compra responsable

Donar suport a empreses i comerços que prioritzin la sostenibilitat i la producció ètica. Optar per productes fabricats amb materials reciclats o biodegradables i triar productes locals i de temporada per reduir la petjada de carboni associada amb el transport.

Transport eco-friendly

Reduir la nostra empremta de carboni optant per mitjans de transport més sostenibles, com ara caminar, anar en bicicleta o utilitzar el transport públic sempre que sigui possible. Si necessitem obligatòriament un vehicle particular (híbrid, elèctric) per a algun dels nostres desplaçaments quotidians, considerem els avantatges de compartir.

Jardí sostenible

Si tenim jardí, utilitzeu mètodes d’agricultura sostenible evitant l’ús de pesticides i fertilitzants químics, compostant les deixalles orgàniques i plantant espècies natives que requereixin menys aigua i cures.

 

Fer de la nostra llar un espai més sostenible i respectuós amb el planeta no requereix canvis abruptes, sinó més aviat una sèrie de petites accions sistemàtiques i consistents. En implementar aquests consells als nostres habitatges, no només estarem contribuint a la preservació del Medi Ambient, també estarem creant una llar més saludable i harmoniosa per a nosaltres i per a les generacions futures.

Podeu consultar altres interessants continguts sobre habitatge, Barcelona i els seus barris, i l’ecosistema immobiliari visitant el nostre Blog. A Gil Amargós tenim una dilatada trajectòria de Serveis Immobiliaris 360. La professionalitat i coneixement expert del mercat dels nostres professionals ens han convertit en col·laborador de referència per a comunitats, propietaris, patrimonis i compradors que confien en el nostre rigor, transparència i credibilitat els seus diferents reptes immobiliaris .

Si voleu conèixer més detalls sobre la nostra manera d’entendre l’excel·lència en el servei, al nostre web corporatiu podeu trobar la informació més essencial. Si ets més del tradicional cara a cara, t’atendrem amb molt de gust als nostres espais a Travessera de les Corts 304-306 i Comte d’Urgell 46.

Compare listings

Compare
Search
Rang de preu Des de Fins a

Subscriu-te a la nostra newsletter

This site is registered on wpml.org as a development site.