Marxar de vacances sense patir per la seguretat del teu pis i edifici

L’estiu és sinònim de sol, platja, natura, viatges i, per a molts de nosaltres, d’unes més que merescudes vacances lluny de la rutina quotidiana de la gran ciutat. Una esperada desconnexió en la que, malauradament, també es multiplica el risc de possibles robatoris i imprevistos als nostres edificis i habitatges. 

Sense cridar al mal temps ni alarmar-nos anticipadament, és molt recomanable posar-nos en mode previsors i establir un seguit de mesures pràctiques que sumin múscul a la seguretat de pisos particulars i comunitats durant el temps de vacances. 

Edificis a prova de l’efecte agost 

Servei 24/7 

La Llei de Murphy té la peculiar virtut d’actuar en els moments més inoportuns. En períodes vacacionals, comptar amb un servei 24/7 que garanteixi una resposta àgil i eficaç a les possibles contingències que poden produir-se dins d’un edifici (panys, intèrfons, fuites, problemes amb baixants i l’electricitat, etc.) és un matalàs de tranquil·litat impagable. 

A Gil Amargós és un servei de forta implantació entre les Comunitats de Propietaris que gestionem. 

Comunicat informatiu de seguretat 

Tot i que l’augment dels robatoris el mes d’agost és una realitat prou coneguda per tothom, mai no està de més emetre una nota informativa recordant a propietaris i llogaters la importància de mantenir sempre tancats tots els accessos a l’edifici, porta del terrat inclosa. 

En cas d’utilitzar claus electròniques o codis, eviteu especialment en aquestes dates compartir-les amb persones no autoritzades. 

Sistemes de vigilància 

Implementar un sistema de seguretat a punts estratègics de l’edifici com l’entrada, les àrees comuns o l’accés al pàrquing és una eficient mesura dissuasiva pels amics de l’aliè. Cal assegurar-se que les càmeres estiguin operatives, les imatges regularment monitorades i  el distintiu de comunitat amb sistema de vigilància ben  visible. 

Il·luminació adequada 

Malgrat que és una època en la que gaudim de moltes més hores de llum natural, cal garantir que les zones comuns interiors i exteriors es mantinguin ben il·luminades durant tota la nit. La presència de llum actua com un factor de dissuasió davant possible intrusos. 

Comunicació constant 

Els grups de whatsapp no només són per fer-la petar sobre qüestions banals o decidir qui portarà el vi a la costellada. Mantenir una comunicació veïnal fluida pot facilitar l’intercanvi d’informació important, alertes en temps real i capacitat per actuar amb agilitat davant de qualsevol imprevist.  

Un habitatge tancat per vacances als maldecaps    

Simula presència 

Utilitza temporitzadors automàtics per encendre i apagar llums, televisors i ràdios a diferents hores del dia. Una despesa mínima que crea la il·lusió que hi ha algú a casa, descoratjant possibles lladres.

Seguretat en portes i finestres

Assegurat que totes les portes i finestres estiguin ben tancades abans de sortir de vacances. Si vius en un zona o barri en la que els robatoris no són estranys en aquesta època de l’any, instal·la panys d’alta seguretat i, si és possible, reforça les finestres amb panys addicionals o barres de seguretat.

No anunciïs que marxes 

Ets un esser social i comunicatiu, d’acord, però aparca la teva vocació d’influencer evitant publicar a Xarxes Socials detalls sobre plans de viatge o vacances. Els lladres utilitzen molt sovint aquesta informació de perfils oberts per planificar robatoris. Informa només persones de confiança sobre la teva absència i demana a un veí proper que estigui atent a qualsevol activitat sospitosa.

Correu i paquets

Demana a un veí o amic que no marxi que reculli el teu correu i paquets mentre ets fora. L’acumulació de correspondència és un senyal massa evident que no hi ha ningú a casa.

Revisar l’assegurança de la llar

 Assegura’t que la teva assegurança de llar estigui al dia i cobreixi possibles incidents com robatoris o danys durant la vostra absència. Guarda una còpia de la teva pòlissa en un lloc segur i de fàcil accés.

Objectes de valor 

Guarda els objectes de valor, com ara joies i documents importants, en una caixa forta. Si no en tens una, considera llogar una caixa de seguretat en un banc per estalviar disgustos.

Dispositius de seguretat

Considera la instal·lació de dispositius de seguretat com a alarmes, detectors de moviment i sensors de portes i finestres. Aquests sistemes, amés d’exercir com element dissuasiu, t’alerten a tu i a una empresa de seguretat en cas d’intrusió.

Protecció contra imprevistos domèstics

Els robatoris no són l’únic risc quan deixes casa teva desocupada per vacances. Els imprevistos domèstics com ara fuites d’aigua, curtcircuits i altres problemes poden causar danys considerables. Abans de marxar, assegureu-vos de tancar les claus de pas de l’aigua i desconnectar els electrodomèstics no essencials. Revisa l’estat de les canonades i assegura’t que no hi hagi fuites. Si teniu un sistema de calefacció o aire condicionat programat, verifiqueu que estigui funcionant correctament i que no hi hagi risc de sobreescalfament o mal funcionament.

 

Malgrat totes aquestes mesures preventives, la garantia de protecció plena mai no hi és i, per tant, és important estar preparat per a qualsevol eventualitat. Tingues a mà els números d’emergència i la informació de contacte de veïns de confiança. Prevenir, sense obsessions ni posar-nos la tireta abans de tenir cap ferida, és la millor acció per gaudir d’unes vacances de total desconnexió. 

Pots llegir altres interessants continguts sobre llar, barris de Barcelona, estil de vida i l’univers immobiliari visitant el Blog de Gil Amargós https://gilamargos.com/blog-3/. Si ho desitges, pots conèixer més detalls dels nostres serveis immobiliaris navegant pel site corporatiu https://gilamargos.com/ o visitant-nos als nostres espais a Travessera de les Corts 304-306 i Comte d’Urgell 46.

Compare listings

Compare

Subscriu-te a la nostra newsletter

IP: 93.93.118.221